Zelfverwennerij

dinsdag 23 juli 2013
Ik maakte al heel wat handtassen, maar ze vonden allemaal een andere bestemming. Eerlijk waar, zelf heb ik niet zoveel handtassen... twee of misschien drie, als ik goed zoek. En dan nog een aantal jeugdsentimenten die ik niet wil wegdoen maar waar ik ook niet meer mee op straat kom. Dus zette ik mezelf eens op het te-doen-lijstje.
Ik vond een patroontje waar ik op slag verliefd op werd, en combineerde twee stofjes: een vintagelapje (een van de eerste stofjes die ik kocht) en een geliefd Hamburger Liebe stofje (voor mij de gouden lapjes, die motiefjes, die kleurtjes...).

97 - Boxford clutch 01
Stof: Vintagestof - Stof voering: Dancing Drops (Hamburger Liebe)
Patroon: Boxford Clutch Bag van Charlie's Aunt
Zoals alle patroontjes van Charlie's Aunt valt ook deze tas zeer ruim uit - de breedte is zo'n goeie 30 cm, wat ik groot vind voor een handtas ;). Maar ik ben dan ook niet zo'n sjakosjenmadam. Ik viel als een blok voor de vorm van de flap en het zakje dat aan de voorkant half en half verborgen zit.

97 - Boxford clutch 02
♥ die oversize-de knopen, wat een toeval dat ik daar juist op stootte...

Ik twijfelde even of ik een contrasterend stofje zou gebruiken voor dat voorzakje, maar deed het uiteindelijk niet - als het puntje bij het paaltje komt ben ik een braaf trezebees. Ik vrolijkte wel op met twee sierknopen. De flap van de tas sluit met een magneetsluiting - eerlijk is eerlijk, net iets meer (misschien twee? of velcro?) zou handig zijn, de flap zou mooier gesloten zijn.

97 - Boxford clutch 03

Aan de binnenzijde verstopte ik mijn heilig graaltje... wat heb je immers aan mooie stofjes als je ze niet gebruikt? Ik maakte een extra binnenzakje en installeerde maar onmiddellijk een haakje voor mijn sleutels - ik lijk misschien wel ordelijk, maar de zoekacties die hier opgezet worden zijn on-tel-baar.

97 - Boxford clutch 04
♥ dat hoekige knoopje
 De buitenkant, dat was een ander paar mouwen. Ik wou geen draaglint in stof, dat stond vast. Ik wou er eentje in leer. Maar ik vond mijn gedacht niet - tips zijn altijd welkom...
Uiteindelijk vond ik in de zesentwintigste stoffenwinkel iets wat dienst kon doen; een fluweelzachte blauwe lap. Ik heb nog nooit met leer gewerkt, ik was ietwat zenuwachtig of mijn werkpaardje dat wel ging trekken. Mijn zorgen bleken nog maar eens ongegrond, geen haperingen of protest, het lint werd keurig gestikt en vastgemaakt aan de tas. [Zo simpel was het nu ook weer niet, het was serieus wroeten omdat ik de tas met een combinatie van S530 en H640 gevoerd heb, en voor het volume priplak gebruikte... probeer dat maar eens onder je machine te krijgen ;)] Voor de sier zette ik er nog een knoopje over en tada... ik ben verliefd.

Zomer 2013 - 1

27 opmerkingen:

  1. Love it! Hier ga je graag mee over straat!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is zeker een pláátje!! Prachtig taspatroon heb je gebruikt. Schitterende combi aan stofjes, knopen en mooie band!!

    Groetjes, Collie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi gemaakt, prachtige kleur van de vintage stof!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een woord: waw! Ik zou er zo eentje bestellen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wow, een geweldige combinatie! En die knopen, daar ben ik helemaal weg van!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Prachtig tasje en mooie kleurencombinatie!!
    Heb direct doorgelinkt voor het patroontje. De lichtblauwe tas die je dan ziet vind ik ook prachtig! Is het patroon in het Engels of kun je ook een vertaalde versie krijgen??

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is de volgende tas die hier op het programma staat (er zijn twee verschillende versies van de Boxford). Het patroon is enkel in het Engels, de patroonmaakster is een Engelse, vrees dat ze niet aan vertalen zal doen. Als je al tassen gemaakt heb, kun je het wel aan de hand van de foto's doen denk ik!

      Verwijderen
  7. Wow, zó knap! Man man man, daar zou ik mij niet aan durven wagen sèg, en al helemaal niet aan dat leren schouderriempje!!! Mag ik vragen welke naaimachine jij hebt? enne....euh, wat is priplak???

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat zou je wel lukken hoor, met wat geduld ;) En heel traag stikken ;) Ik naai met een Janome QDC4120 (me aangeraden boven een Bernina; ook degelijk en veel meer opties voor een lagere prijs). Ongetwijfeld zijn er betere op de markt, maar voor mij is dit een ongelooflijk trouw werkpaard zonder kuren ;) Priplak is een kunststof waar je door kunt kijken, je ziet er soms kaften in - ik gebruik dat om theelichtjes te maken. Je kunt het gewoon kopen bij de ava of zoiets. Het patroon schreef dat niet voor zunne, maar ik wou graag een 'stevige' boord, zodat de handtas van-zijn-eigen blijft staan.

      Verwijderen
    2. Ik overweeg ook z'n naaimachine te kopen...Ben je er nog steeds tevreden over ?
      Twijfel nog tussen een nieuwe Bernina of zo eentje?

      Verwijderen
    3. Ja hoor, ik naai nog steeds met deze machine en ben er meestal wel tevreden over. De enige keren dat ik er iets minder content over ben, zijn als ik erg dikke projecten uitvoer (maar dan overdrijf ik wel, denk maar aan een laag of acht dikke wol of een tas met vier lagen canvas, verstevigd met het dikste stijfste dat op de markt te vinden is). Het enige wat ik er jammer aan vindt, is dat er geen ingebouwd boventransport is - maar ik kocht er een losse bij, die ik ook vaak gebruik :). Prijs kwaliteit vind ik dit een super machine! Mail me maar als je nog vragen hebt.

      Verwijderen
  8. Zie ik dat nu juist staan? Kotsclutch?

    Je handtas is weer een schoontje!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ja hoor, niets mis met je ogen ;)
      't Is een lang verhaal - komt een deze dagen...

      Verwijderen
  9. Amaai... jij doet goed voort!
    Wat een leuke spullen allemaal...
    De voering van dit tasje is echt super mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik snap je verliefdheid. En dat juweeltje van een voeringstof!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ohhh ik ben een lieve dame :-) (voor die clutches voor 3 lieve dames :p )
    Grapje! :)

    Heel mooie handtas!!

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.